• architect villa

  Moderne villa van glas en hout in de duinen

  In het bos vlak bij de duinen van Kennemerland staat deze moderne glazen villa.

 • nieuwbouw huis

  Nieuwbouw huis Laren

  Een oude twee onder een kap boerderij in Laren is uitgebreid met een flinke nieuwbouw aan de achterzijde.

 • villa Blaricum

  Villa Blaricum

  Op een kavel tussen veel groen en een aantal oude houten koloniehuizen sluit deze villa door zijn afmetingen, vormgeving en materiaalgebruik goed aan bij zijn historische omgeving.

 • moderne uitbouw

  Moderne uitbouw Utrecht

  Dit jaren dertig huis in Utrecht had een traditionele indeling met een woonruimte aan de voorkant, een eetkamer aan de achterkant en een keuken naast de eetkamer.

 • uitbouw aanbouw

  Uitbouw villa Zeist

  Deze bijzondere villa uit de jaren dertig in een bosrijke wijk in Zeist was aan verjonging toe. Door het toevoegen van een uitbouw met veel glas aan de tuinkant en het openbreken van de begane grond is een ruime lichte leefruimte ontstaan met een super uitzicht op de tuin.

 • wax bar winkels interieur

  The Wax Bar winkels

  The Wax Bar is geen traditionele schoonheidssalon maar een gespecialiseerde shop voor ontharen door middel van wax. Boks architectuur heeft het winkelconcept ontwikkeld en het interieurontwerp van de vijf winkels van The Wax Bar ontworpen.

 • aanbouw uitbouw Zeist

  Aanbouw woonhuis Zeist

  Voor een familie van 6 in Zeist werd hun jaren dertig twee onder een kap woonhuis een beetje aan de krappe kant.

 • renovatie huis Rotterdam

  Renovatie woonhuis Rotterdam

  Dit herenhuis in een groene wijk van Rotterdam was constructief en cosmetisch in hele slechte staat en was toe aan een totale renovatie.

 • uitbouw villa Bergen

  Villa Bergen

  Deze statige villa in Bergen had van origine een nogal hokkerige indeling. Door de keuken in het hart van het huis te verbinden met eetkamer en tv-kamer en door de zijgevel te openen naar het terras voelt het huis meteen een stuk ruimer en lichter.

 • souterrain Amsterdam

  Benedenhuis met souterrain Amsterdam

  Het benedenhuis in Amsterdam Oud Zuid bestond uit twee woonlagen met een kelder. Na het uitgraven van de kelder tot souterrain had de woning er een hele verdieping bij.

My Profile

This is the example profile text. You may replace this content with your own text within the Home Page options of the WordPress customizer.

In het bos vlak bij de duinen van Kennemerland staat deze moderne glazen villa.

De villa is opgebouwd uit drie massa’s met verschillende hoogtes en heeft een imposant glazen gevel aan de zuidzijde. Net als de enorme dakoverstekken, zijn gedeeltes van de gevel bekleed met houten delen in een warme kleur. De overige geveldelen zijn opgebouwd uit vlakken van glas en stucwerk. Het schuine dak is voorzien van een groendak en past zich daarmee goed aan aan zijn omgeving.

Vorige maand kreeg ik de vraag om een villa te ontwerpen voor een gezin dat een bouwperceel op het oog had in Aerdenhout. Het is een ruim perceel in een prachtig rustig bosrijk gebied.

De uitgekozen referentieplaatjes en het wensenlijstje van de nieuwe bewoners, samen met de geweldige vrij liggende locatie vragen om een moderne lichte glazen villa. De villa die ik voor hen heb ontworpen is opgebouwd uit drie massa’s met verschillende hoogtes en heeft een imposant glazen gevel aan de zuidzijde. Net als de enorme dakoverstekken, zijn gedeeltes van de gevel bekleed met houten delen in een warme kleur. De overige geveldelen zijn opgebouwd uit vlakken van glas en stucwerk. Het schuine dak is voorzien van een groendak en past zich daarmee goed aan aan zijn omgeving. De ruimtes binnen zijn open van karakter en zijn door de enorme glazen puien voorzien van een zee aan natuurlijk licht.

De opdrachtgevers hebben een aantal architecten gevraagd om een schetsontwerp te maken voordat ze zouden kiezen met wie ze in zee zouden gaan. Wij zijn het geworden! Super blij! En nu hard aan de slag met de uitwerking. Wordt vervolgt.

glazen villa
glazen villa

Op een prachtige locatie in Friesland, gelegen tussen open water, een haventje en een rietveld, zal een ruim en licht familiehuis gebouwd worden. Naar aanleiding van het gepubliceerde artikel in de vt-wonen is Boks architectuur benaderd voor het ontwerp van deze nieuwbouw villa in Friesland. Enthousiast zijn we aan het schetsen geslagen. Het zal een familiehuis worden waar de studerende kinderen van de bewoners in de weekenden heerlijk kunnen aanwaaien met hun vrienden.