Vorige maand kreeg ik de vraag om een villa te ontwerpen voor een gezin dat een bouwperceel op het oog had in Aerdenhout. Het is een ruim perceel in een prachtig rustig bosrijk gebied.

De uitgekozen referentieplaatjes en het wensenlijstje van de nieuwe bewoners, samen met de geweldige vrij liggende locatie vragen om een moderne lichte glazen villa. De villa die ik voor hen heb ontworpen is opgebouwd uit drie massa’s met verschillende hoogtes en heeft een imposant glazen gevel aan de zuidzijde. Net als de enorme dakoverstekken, zijn gedeeltes van de gevel bekleed met houten delen in een warme kleur. De overige geveldelen zijn opgebouwd uit vlakken van glas en stucwerk. Het schuine dak is voorzien van een groendak en past zich daarmee goed aan aan zijn omgeving. De ruimtes binnen zijn open van karakter en zijn door de enorme glazen puien voorzien van een zee aan natuurlijk licht.

De opdrachtgevers hebben een aantal architecten gevraagd om een schetsontwerp te maken voordat ze zouden kiezen met wie ze in zee zouden gaan. Wij zijn het geworden! Super blij! En nu hard aan de slag met de uitwerking. Wordt vervolgt.

glazen villa
glazen villa

Deze oude boerderij in Huizen was behoorlijk verouderd en sober van ontwerp.
De voorgevel was bijna helemaal gesloten en de begane grond was ingedeeld in drie donkere kamers.
Door het plaatsen van ramen in de voorgevel en openslaande deuren in de achtergevel krijgen de gevels een veel vriendelijkere uitstraling en wordt de woonruimte straks voorzien van lekker veel daglicht. De indeling wordt volledig aangepast en het interieur up-to-date gebracht. Nu nog een stoffige bouwplaats maar straks een lichte en charmante boerderij!
boerderij in Huizen renovatie
boerderij renovatie huizen
boerderij in Huizen renovatie
boerderij in huizen renovatie

En dan eindelijk het eindresultaat van de Torenlaan in Laren.
De keuken is klaar, de inbouwkasten zijn af en de stalen binnendeuren zijn geplaatst. De bewoners wonen er al een paar maanden en hebben zich lekker gesetteld. Wat een plaatje is het geworden. Een goede mix tussen de oude sfeervolle stijlkenmerken en moderne robuuste materialen als staal en eikenhout. De keuken is klassiek maar ook eigentijds door het kleurgebruik en past goed in het geheel.
nieuwbouw
nieuwbouw
leefkeuken
en suite stalen deuren
zithoek
woonruimte
slaapkamer
badkamer

Na de Vt wonen in Nederland staat project Villa Blaricum ook in de september special van de Libelle België!

Vier pagina’s foto’s en een super leuke tekst van Tine Verdickt.

libelle belgie
libelle belgie

Dit is het eindresultaat van het project in Utrecht dat we eerder lieten zien. De uitbouw is af en het huis heeft er flink wat ruimte bij gekregen. De familie die er woont wilde graag een ruimte leef keuken en plek voor de kinderen om te spelen. Door de drie meter diepe moderne uitbouw is er een heerlijke grote en lichte ruimte ontstaan. Perfect voor een leef keuken. De keuken is in de breedte richting geplaatst waardoor de breedte van de ruimte wordt benadrukt. De stoere zwarte achterpui neemt de hele achtergevel in beslag en brengt het licht diep de woning in. De strakke vormgeving van de moderne uitbouw vormt een mooi contrast met de traditionele kenmerken van het huis. Kortom een blije opdrachtgever en een mooi resultaat!

moderne uitbouw

achterpui

moderne keuken

moderne uitbouw

kinderhoek