Moderne glazen villa in de duinen

Vorige maand kreeg ik de vraag om een villa te ontwerpen voor een gezin dat een bouwperceel op het oog had in Aerdenhout. Het is een ruim perceel in een prachtig rustig bosrijk gebied.

De uitgekozen referentieplaatjes en het wensenlijstje van de nieuwe bewoners, samen met de geweldige vrij liggende locatie vragen om een moderne lichte glazen villa. De villa die ik voor hen heb ontworpen is opgebouwd uit drie massa’s met verschillende hoogtes en heeft een imposant glazen gevel aan de zuidzijde. Net als de enorme dakoverstekken, zijn gedeeltes van de gevel bekleed met houten delen in een warme kleur. De overige geveldelen zijn opgebouwd uit vlakken van glas en stucwerk. Het schuine dak is voorzien van een groendak en past zich daarmee goed aan aan zijn omgeving. De ruimtes binnen zijn open van karakter en zijn door de enorme glazen puien voorzien van een zee aan natuurlijk licht.

De opdrachtgevers hebben een aantal architecten gevraagd om een schetsontwerp te maken voordat ze zouden kiezen met wie ze in zee zouden gaan. Wij zijn het geworden! Super blij! En nu hard aan de slag met de uitwerking. Wordt vervolgt.

glazen villa
glazen villa