architect villa

In het bos vlak bij de duinen van Kennemerland staat deze moderne glazen villa.

De villa is opgebouwd uit drie massa’s met verschillende hoogtes en heeft een imposant glazen gevel aan de zuidzijde. Net als de enorme dakoverstekken, zijn gedeeltes van de gevel bekleed met houten delen in een warme kleur. De overige geveldelen zijn opgebouwd uit vlakken van glas en stucwerk. Het schuine dak is voorzien van een groendak en past zich daarmee goed aan aan zijn omgeving.

Read More

Vorige maand kreeg ik de vraag om een villa te ontwerpen voor een gezin dat een bouwperceel op het oog had in Aerdenhout. Het is een ruim perceel in een prachtig rustig bosrijk gebied.

De uitgekozen referentieplaatjes en het wensenlijstje van de nieuwe bewoners, samen met de geweldige vrij liggende locatie vragen om een moderne lichte glazen villa. De villa die ik voor hen heb ontworpen is opgebouwd uit drie massa’s met verschillende hoogtes en heeft een imposant glazen gevel aan de zuidzijde. Net als de enorme dakoverstekken, zijn gedeeltes van de gevel bekleed met houten delen in een warme kleur. De overige geveldelen zijn opgebouwd uit vlakken van glas en stucwerk. Het schuine dak is voorzien van een groendak en past zich daarmee goed aan aan zijn omgeving. De ruimtes binnen zijn open van karakter en zijn door de enorme glazen puien voorzien van een zee aan natuurlijk licht.

De opdrachtgevers hebben een aantal architecten gevraagd om een schetsontwerp te maken voordat ze zouden kiezen met wie ze in zee zouden gaan. Wij zijn het geworden! Super blij! En nu hard aan de slag met de uitwerking. Wordt vervolgt.

glazen villa
glazen villa

niewbouw villa

Op een prachtige locatie in Friesland, gelegen tussen open water, een haventje en een rietveld, zal een ruim en licht familiehuis gebouwd worden. Naar aanleiding van het gepubliceerde artikel in de vt-wonen is Boks architectuur benaderd voor het ontwerp van deze nieuwbouw villa in Friesland. Enthousiast zijn we aan het schetsen geslagen. Het zal een familiehuis worden waar de studerende kinderen van de bewoners in de weekenden heerlijk kunnen aanwaaien met hun vrienden.

Read More

Deze oude boerderij in Huizen was behoorlijk verouderd en sober van ontwerp.
De voorgevel was bijna helemaal gesloten en de begane grond was ingedeeld in drie donkere kamers.
Door het plaatsen van ramen in de voorgevel en openslaande deuren in de achtergevel krijgen de gevels een veel vriendelijkere uitstraling en wordt de woonruimte straks voorzien van lekker veel daglicht. De indeling wordt volledig aangepast en het interieur up-to-date gebracht. Nu nog een stoffige bouwplaats maar straks een lichte en charmante boerderij!
boerderij in Huizen renovatie
boerderij renovatie huizen

Read More

En dan eindelijk het eindresultaat van de Torenlaan in Laren.
De keuken is klaar, de inbouwkasten zijn af en de stalen binnendeuren zijn geplaatst. De bewoners wonen er al een paar maanden en hebben zich lekker gesetteld. Wat een plaatje is het geworden. Een goede mix tussen de oude sfeervolle stijlkenmerken en moderne robuuste materialen als staal en eikenhout. De keuken is klassiek maar ook eigentijds door het kleurgebruik en past goed in het geheel.
nieuwbouw

Read More

Na de Vt wonen in Nederland staat project Villa Blaricum ook in de september special van de Libelle België!

Vier pagina’s foto’s en een super leuke tekst van Tine Verdickt.

libelle belgie
libelle belgie

Dit is het eindresultaat van het project in Utrecht dat we eerder lieten zien. De uitbouw is af en het huis heeft er flink wat ruimte bij gekregen. De familie die er woont wilde graag een ruimte leef keuken en plek voor de kinderen om te spelen. Door de drie meter diepe moderne uitbouw is er een heerlijke grote en lichte ruimte ontstaan. Perfect voor een leef keuken. De keuken is in de breedte richting geplaatst waardoor de breedte van de ruimte wordt benadrukt. De stoere zwarte achterpui neemt de hele achtergevel in beslag en brengt het licht diep de woning in. De strakke vormgeving van de moderne uitbouw vormt een mooi contrast met de traditionele kenmerken van het huis. Kortom een blije opdrachtgever en een mooi resultaat!

moderne uitbouw

achterpui

moderne keuken

moderne uitbouw

kinderhoek

nieuwbouw huis

Een oude twee onder een kap boerderij in Laren is uitgebreid met een flinke nieuwbouw aan de achterzijde. Dit heeft de bewoners meer dan een verdubbeling in woonoppervlakte opgeleverd. Het nieuwbouw huis is in de stijl van bestaande bouw gebouwd maar heeft een modern tintje. De antraciet grijze kozijnen en luiken steken mooi af tegen de wit gestucte gevels van het huis en de achtergevel wordt grotendeels in beslag genomen door twee grote zwarte glazen puien. Binnen is het huis volledig gemoderniseerd met behoud van de traditionele sfeer van de originele boerderij. De balken in het plafond en de houten constructie zijn in zicht gebleven maar zijn gecombineerd met stoere stalen deuren met glas en strakke vakkenkasten. De woonruimtes op de begane grond lopen in elkaar over maar elke functie heeft zijn eigen sfeer. In het souterrain zijn twee slaapkamers te vinden met een badkamer en een wasruimte. De verdieping is zelfs voorzien van vier slaapkamers en een badkamer. De master bedroom is heerlijk ruim en sfeervol door de balken van de kapconstructie die in zicht zijn gebleven.

 

Super trots! Project Torenlaan Blaricum, ons huis, staat deze maand in de vtwonen! Als binnenkijker van wel 12 pagina’s met super mooie foto’s en een enthousiaste tekst.
Toen we met de bouw van het huis begonnen had ik niet gedacht dat er 4,5 jaar later zulke mooie foto’s van in een blad zouden verschijnen.
Echt een leuke verrassing om in de brievenbus te vinden!

in de vtwonen
in de vtwonen
in de vtwonen
in de vtwonen
in de vtwonen
in de vtwonen
Foto’s van Anouk de Kleermaeker, styling Yvonne Bakker en tekst van Els Meyer.

villa Blaricum

Op een kavel tussen veel groen en een aantal oude houten koloniehuizen sluit deze villa door zijn afmetingen, vormgeving en materiaalgebruik goed aan bij zijn historische omgeving.
De villa is opgebouwd uit 2 traditioneel vormgegeven en gedetailleerde “huizen” met een ieder een eigen puntdak die in elkaar zijn geschoven. Er is gebruik gemaakt van traditionele materialen zoals zwarte gepotdekselde gevelbekleding, donkerrode baksteen en een rood pannendak. Vanaf de straat lijkt het alsof er één huis staat, maar aan de achterkant openen de twee massa’s zich met een strakke glazen gevel gehuld in warm hout. Die biedt niet alleen een fantastisch zicht op de tuin en omgeving, maar laat bovendien een zee van licht en lucht binnen.

Het huis heeft van binnen een open en lichte sfeer en is echt een functioneel familiehuis. Op de begane grond lopen alle ruimtes in elkaar over. Toch blijven de verschillende ruimtes duidelijk hun eigen karakter en functie bewaren, dankzij een slim gebruik van kleur en materialen. Verschillende soorten vloer, kleurvlakken op de muur en glazen deuren delen de open ruimte op in zones en zorgen voor een gevoel van intimiteit. De houten achterpui brengt door zijn kleur ook in het interieur warmte in alle ruimtes.
In het interieur is veel gebruik gemaakt van meubels die in de architectuur zijn opgenomen zoals ingebouwde keukenkasten, bedstedes voor de kinderen en ook in de leefruimte vormen muur, open haard en opbergvakken één geheel. Strak en stoer door de belijning, maar warm door de materialen.

“In combinatie met de heldere en hedendaagse architectuur van de woning en andere strakkere meubels, zoals de bank of de keukentafel vormen de vintage meubels en persoonlijke objecten een evenwichtig geheel vol karakter en persoonlijkheid. Dit is een huis waar met liefde gewoond en geleefd wordt en dat voel je!”

Publicatie:
vt wonen september 2015
fotos Anouk De Kleermaeker, styling Yvonne Bakker, tekst Els Meyer
www.vtwonen.nl.

Libelle special september 2015 België
fotos Anouk De Kleermaeker, tekst Tine Verdickt

27 mei 2015 op www.homify.nl
www.homify.nl.