Uitbouw villa Zeist

uitbouw aanbouw

Deze bijzondere villa uit de jaren dertig in een bosrijke wijk in Zeist was aan verjonging toe. Door het toevoegen van een uitbouw met veel glas aan de tuinkant en het openbreken van de begane grond is een ruime lichte leefruimte ontstaan met een super uitzicht op de tuin.

Het gedeelte waar vroeger de garage was aan de tuinzijde van het huis is een stuk breder en lichter geworden door de uitbouw aan de zijkant. Hierdoor is een bijzondere plek ontstaan voor de woonkeuken. In de woonkeuken is de vloer van de vliering verwijderd waardoor de ruimte dubbel zo hoog is geworden en de nok en de stoere balken in zicht zijn gekomen. De ruimte die is ontstaan in de keuken door de uitbouw, maakt het mogelijk om in het midden van de ruimte een strak keukenblok te plaatsen waar omheen kan worden gekookt en gezeten. Tegen de achterwand is een hoge houten kastenwand geplaatst. Dit geeft een super mooi ruimtelijk effect!

Door het verplaatsen van de trap van de 1e naar de 2e verdieping is op de 1e en de 2e verdieping een logische indeling ontstaan met ruime lichte slaapkamers, een wasruimte en een badkamer. In een later stadium zal er nog een extra dakkapel worden geplaatst om de ruimte op de 2e verdieping te vergroten.

 

Comments are closed.