Villa Blaricum

villa Blaricum

Op een kavel tussen veel groen en een aantal oude houten koloniehuizen sluit deze villa door zijn afmetingen, vormgeving en materiaalgebruik goed aan bij zijn historische omgeving.
De villa is opgebouwd uit 2 traditioneel vormgegeven en gedetailleerde “huizen” met een ieder een eigen puntdak die in elkaar zijn geschoven. Er is gebruik gemaakt van traditionele materialen zoals zwarte gepotdekselde gevelbekleding, donkerrode baksteen en een rood pannendak. Vanaf de straat lijkt het alsof er één huis staat, maar aan de achterkant openen de twee massa’s zich met een strakke glazen gevel gehuld in warm hout. Die biedt niet alleen een fantastisch zicht op de tuin en omgeving, maar laat bovendien een zee van licht en lucht binnen.

Het huis heeft van binnen een open en lichte sfeer en is echt een functioneel familiehuis. Op de begane grond lopen alle ruimtes in elkaar over. Toch blijven de verschillende ruimtes duidelijk hun eigen karakter en functie bewaren, dankzij een slim gebruik van kleur en materialen. Verschillende soorten vloer, kleurvlakken op de muur en glazen deuren delen de open ruimte op in zones en zorgen voor een gevoel van intimiteit. De houten achterpui brengt door zijn kleur ook in het interieur warmte in alle ruimtes.
In het interieur is veel gebruik gemaakt van meubels die in de architectuur zijn opgenomen zoals ingebouwde keukenkasten, bedstedes voor de kinderen en ook in de leefruimte vormen muur, open haard en opbergvakken één geheel. Strak en stoer door de belijning, maar warm door de materialen.

“In combinatie met de heldere en hedendaagse architectuur van de woning en andere strakkere meubels, zoals de bank of de keukentafel vormen de vintage meubels en persoonlijke objecten een evenwichtig geheel vol karakter en persoonlijkheid. Dit is een huis waar met liefde gewoond en geleefd wordt en dat voel je!”

Publicatie:
vt wonen september 2015
fotos Anouk De Kleermaeker, styling Yvonne Bakker, tekst Els Meyer
www.vtwonen.nl.

Libelle special september 2015 België
fotos Anouk De Kleermaeker, tekst Tine Verdickt

27 mei 2015 op www.homify.nl
www.homify.nl.